Az Ecom Testvérek tanácsai a vállalkozói kudarcok kezelésére

Ahogy azt már sokan tudjuk, az Ecom Testvérek nem éppen tegnap kezdtek el vállalkozni; három évnyi hullámvasút, magaslatok és mélyek után pontosan tudják, hogy a kudarc nem más, mint a siker előszobája – ha jól kezeled.

Ebben a cikkben nem arról lesz szó, hogy hogyan kerülheted el a buktatókat (mert sejthető, hogy az elkerülhetetlen), hanem arról, hogy hogyan állj fel, porold le magad és lépj tovább, még erősebben, mint előtte.

Az Ecom Testvérek tapasztalataiból merítkezve fogunk bemutatni kulcsfontosságú tippeket, amelyek segíthetnek neked is nem csak túlélni, hanem valóban növekedni is a nehézségekből.

Az Ecom Testvéreknek a legjobb tanáruk a

kudarc volt

Kezdjük azzal a szemlélettel, amit az Ecom Testvérek is vallanak: a kudarc nem végzet, hacsak nincsen rád akkora hatással, hogy feladd.

Szóval fogadd el, akár klisé, akár nem, hogy hibázni emberi dolog, ahogyan kudarcot vallani is az.

Ezt az Ecom Testvérek pontosan jól tudják hiszen a mai napig őszintén felvállalják, hogy nem egy megpróbáltatásban volt részük.

Ez azért is mondható el részben, mert nem az online kereskedelem volt az első olyan terület, ahol szerencsét próbáltak.

Több mindennel próbálkoztak előtte, de egyikkel sem értek el olyan eredményeket, mint amiket vártak.

Azonban mielőtt azt gondolnád, hogy az online kereskedelemben minden elsőre sikerült nekik, akkor tévedsz.

A kezdeti időszak kudarcba fulladt, ugyanis nem a megfelelő mentorhoz fordultak elsőre, de ez sem gátolta meg őket abban, hogy tovább próbálkozzanak.

Éppen ezért, és az utána következő 3 évben megélt megpróbáltatásaik alapján tudnak hitelesen beszélni arról, hogy hogyan lehet a lehetetlennek tűnő helyzetekből is felállni.

Nem buktam el, csak találtam másik tízezer

módot, ahogyan nem működött

Ezt maga Thomas Edison mondta, aki ezzel rendkívül jól kifejezte, hogy hogyan kell egy vállalkozónak gondolkodnia a kudarcról.

Valójában nem akarunk olyan sablonos tanácsokkal dobálózni, amit már biztosan mindenki hallott különböző motivációs beszédekből, hanem inkább a kudarc elfogadására szeretnénk a hangsúlyt helyezni.

Az Ecom Testvérek és rajtuk kívül is minden vállalkozó pontosan tudja milyen mélyen tud hatni az érzelmekre, ha valami nem az elképzelések szerint alakul.

Persze, hogy szívás. Ott fekszel az ágyban, nézed a plafont, és csak merengsz azon, mi ment félre.

Az ördög közben a válladon ül, és folyton azt suttogja: „Hagyjad, nem neked való ez. Egyszerűen nem megy.” És hát, valljuk be, néha elgondolkodtunk ezen, ugye? Hogy talán tényleg fel kellene adni.

Hiszen csalódtunk magunkban, és csalódást okoztunk másoknak is. De hidd el, ez csak egy része a folyamatnak.

Ha elcsitítod a fejedben azt a hangot, ami azt mondja neked, hogy add fel, és tovább mész, akkor is, ha semmi motiváció sincs benned, akkor nyerni fogsz!

Ezt tették az Ecom Testvérek is és lásd mi lett belőle.

Meríts erőt a kudarcokból

A végső tanácsunk tehát, hogy használd fel a kudarcokat, és fogadd el őket, ugyanis elbukni valamibe pont annyira természetes, mint enni, aludni vagy lélegzetet venni.

Nem gond, ha egy pillanatra megtorpansz, és az sem, ha dühös leszel.

Ilyenkor nem az a cél, hogy elfojtsd az érzelmeidet, hanem, hogy azokat befogadva menj tovább a céljaid felé.

További cikkek