Edzett elme, edzett test – Az Ecom Testvérek sikerének receptje

Gondoltad volna, hogy a vállalkozásod sikerének kulcsa nem csak a laptopodon és az okostelefonodon múlik? Az Ecom Testvérek, akik a vállalkozói világban úgy száguldanak, mint Usain Bolt a 100 méteres síkfutáson, megosztják velünk a titkot: Ne csak az agyad, hanem a tested is mozgasd!

Akár egy reggeli futásról van szó, egy izzasztó tenisz meccsről, vagy egy harcművészeti edzésről Balin, ők mindent bevetnek, hogy testileg és szellemileg is csúcsformában tartsák magukat. 

Az Ecom Testvérek elárulják, hogyan segített nekik a rendszeres testmozgás abban, hogy jobban bírják a stresszt és, hogy kreatívabbak legyenek.

Plusz, adnak néhány praktikus tippet arról is, hogyan szoríthatsz be egy kis mozgást még a legzsúfoltabb napokba is.

Az Ecom Testvérek szemlélete

Szóval, ülsz a munka asztalodnál, már a harmadik kávédat iszod aznap, és a szemed lassan kezd egybefolyni a képernyővel. Ismerős érzés, ugye? Nos, az Ecom Testvérek is pontosan tudják, milyen ez, hiszen gyakori, hogy akár napi 12-14 órákat dolgoznak.

Éppen ezért az Ecom Testvérek mindig arra törekednek, hogy be tudjanak iktatni egy edzést a napjukba.

Szerintük a sportban való kitartás megtanít arra, hogyan ne adjuk fel az első akadálynál az üzleti életben sem. Ha képes vagy kipréselni még egy kört, amikor már azt hitted, nem bírsz többet, akkor a vállalkozásodban is képes leszel átlépni azokat a határokat, amik eddig visszatartottak.

Ráadásul a legtöbb vállalkozónak, ahogyan az Ecom Testvéreknek sem mindig a gép előtt ülve születnek meg a világmegváltó ötleteik.

Sokszor éppen edzés közben, amikor a test aktív, de az elme kicsit kikapcsol, jutnak eszükbe a legzseniálisabb gondolatok.

Ennek az oka pusztán pszichológiai tényekre

alapszik

Ezt nem véletlenül tapasztalja meg sok vállalkozó.

Ez a jelenség kapcsolódik ahhoz a pszichológiai állapothoz, amit „flow”-nak, vagyis „áramlásnak” nevezünk, amit Mihály Csíkszentmihályi pszichológus írt le.

A „flow” egy olyan mentális állapot, amikor teljesen elmerülünk egy tevékenységben, és a külvilág szinte teljesen eltűnik körülöttünk. Ebben az állapotban az agyunk képes kikapcsolni a tudatos, kritikus gondolkodást, és teret kap helyette a kreatív gondolkodás.

Tehát, amikor az Ecom Testvérek vagy bárki más edzés közben hirtelen „aha” pillanatot él meg, valójában a „flow” állapotának és az agyi kémiai folyamatoknak köszönhető.

Ezért is javasolják az Ecom Testvérek, hogy mindenki próbáljon meg naponta legalább harminc percet sportolásra szánni.

Hogyan illessz mozgást a zsúfolt napjaidba

Tippek az Ecom Testvérektől

A mindennapok rohanásában könnyű azt mondani, hogy „nincs időm edzeni”. De az Ecom Testvérek azt vallják, hogy a mozgás nem opció, hanem szükséglet, akár csak az evés vagy az alvás. Íme néhány tipp, hogyan szakíthatsz időt a mozgásra még a legzsúfoltabb napokon is.

1. Tervezd meg előre: Mint egy fontos üzleti találkozót, úgy tedd be az edzést is a naptáradba. Ha előre beütemezed, sokkal nagyobb esélyed van rá, hogy valóban meg is valósítod.

2. Használd ki a reggeli órákat: Kezdd a napot egy gyors edzéssel. A reggeli mozgás nemcsak, hogy energiával tölt fel a napra, de így biztos lehetsz benne, hogy már nem sodródik ki a programodból.

3. Rövid, de intenzív edzések: Nem kell mindig egy órát a teremben töltened. Egy 20-30 perces intenzív intervall edzés (HIIT) is csodákra képes.

4. Családi vagy baráti idő mozgással: Tölts időt szeretteiddel úgy, hogy közben mozogtok. Legyen szó egy közös sétáról, biciklizésről vagy egy gyors futásról.

Az Ecom Testvérek azt üzenik: bármennyire is zsúfolt a napod, mindig van mód rá, hogy mozgásra szánj időt. Ez nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséged szempontjából is létfontosságú.

További cikkek